Thursday, July 10, 2014

Ushguli

Radu

Mestia. Dimineata. Vremea nu pare sa tina cu motociclistii dar azi trebuie sa-i dam pana la Ushguli. Lui Bobe ii bubuie capul de la chacha de azi noapte. Ne urnim cu greu. In timp ce incarcam bagajele apare Dirk, un neamt calare pe o Yamaha Tenere. Dirk e vesel nevoie mare, a facut singur drumul de la Lentekhi incoace, deci in sens invers decat il vom face noi. Il intrebam cum e pe sus. Zice ca e ok, ca el a scapat mobra de cateva ori dar a reusit sa o ridice singur. A pierdut mult timp asa ca l-a prins noaptea undeva prin munti si a trebuit sa puna cortul. I've done the hardest part, now i just want to enjoy a  looong and boring paved road. Aha, deci o sa fie blana.






Ne luam la revedere de la Mestia si incepem urcarea.













Comitetul de la revedere e prezent.




Greu e offroad-ul dar mai greu e sa-ti pui costumul de ploaie cand trebuie. Da jos cizma, baga cracul, pune cizma, aaaa, echilibru s-a dus dracu'. 'Tu-i gura ma-sii cu cine le-a inventat! Noroi, balti care nu stim cat sunt de adanci dar n-avem incotro, trebuie sa-i dam prin ele, apa in ghete, ploaie, ploaie si nu se mai opreste. E greu dar e prea misto. Iulia canta in spate. Ii place pe coclauri. Ma gandesc daca nu e ceva in neregula cu ea. N-ar fi trebuit sa injure de toti sfintii c-am adus-o pe aici cand ea isi dorea la Paris?!


Iulia deschide poarta catre Ushguli.

Urcam un deal dar nu vedem nimic de ploaie. Scot cricul lateral. Gata, nu mai merg un metru! Nu stiu unde suntem dar stiu ca am ajuns in Ushguli. Am ajuns, baaaaa! Bravo! Printre picaturi vedem BAR scris pe o casuta din piatra. Intram. Inauntru mai multi oameni se incalzesc la un resou. Curge apa siroaie de pe costumele noastre. Ne e jena dar oamenii zambesc si ne fac loc la o masa. Vad un butoi cu bere. Bereee! Au bere aici! Scoatem hainele si punem tot la uscat pe unde apucam. Ploaia s-a oprit iar timpul pare ca a stat pe loc in Ushguli.

Intra in camera un tip care nu pare de pe-aici. Are hainele uscate si un zambet pe toata fata. Hello, I'm Dag! Dag vine din Suedia calare pe un BMW F800 GS intr-o calatorie facuta cadou de sotia lui. Tocmai a implinit 50 de ani. Ne povesteste cum in tinerete a batut toata India pe un Royal Enfield. Dag e cam tare. 


Ne cazam peste drum la un guesthouse si iesim sa ne plimbam pe ulitele pline de balegar din Ushguli. Pentru cateva clipe Caucazul isi arata muchiile si crestele mereu inzapezite. Apoi, la fel de repede, dispare in ceata. 




















No comments:

Post a Comment